Siiryy suoraan sisältöön

Kuka minä olen?

Minun nimeni on Micaela Österlund, mutta minut tunnetaan Mimminä. Olen kotoisin Inkoosta ja 20 vuoden jälkeen löysin tieni takaisin kotikunnalle.

Joskus vuonna 2009 tulin sellaiseen pisteeseen että tunsin elämäntapamuutoksen olevan tarpeellinen. Olin aivan liian kauan tehnyt liikaa töitä ja elämä koetteli minua rasittavilla tapauksilla. Löysin yinjoogan pyyteettömän olemisen. Jotain joka tuntui kuin pumpulilta keholle ja nupille, joka aiemmin oli saanut kärsiä fyysisesti haastavasta harjoittelusta, suurista suorituspaineista ja psyykkisesti rasittavasta työstä.

Useiden vuosien ajan jooga oli minulle ainoastaan elvyttävää. Elpymiseni tahdissa kasvoi halu tehdä myös enemmän dynaamista joogaa. Tänään jooga on osa jokapäiväistä elämääni. Kaikkea yhden hetken hengitys-harjoituksista enemmän vaativiin asanoihin, joissa haastan itseni. Minulle jooga merkitsee tasapainoa. Liikkeen ja levon tasapainoa. Ruumiillista ja henkistä. Tehdä ja olla. Länsimaisessa yhteiskunnassamme ihaillaan täpötäyttä kalenteria. Sillä mitataan kuinka taitavia ja suosittuja olemme. Henkilökohtaisesti putoan joskus jatkuvasti ansaan, joka vaatii taitavuutta ja suorittamista. Jooga on työkaluni jonka avulla saavutan rauhan siitä että kelpaan sellaisena kuin olen enkä tarvitse verrata itseäni toisiin.

Kasvoin perheessä jossa esiintyi väärinkäyttöä

Väärinkäytön keskellä kasvaminen merkitsee aina traumaa, mutta se vaikuttaa eri tavalla eri ihmisiin. Keho muistaa trauman, myös sellaisen, joka ei ole olemassa sinulle ajatuksissasi. Olen joogan avulla voinut työstää hengitystäni ja kehoani, mikä on vaikuttanut tapaani nähdä itseni ja ympäristöni. Pelko on ollut minulle seuralainen läpi koko elämän ja vasta kun lähestyin sitä kehon ja hengittämisen kautta, pystyin muuttamaan reaktioitani. Meidän täytyy ymmärtää se, että aivot ovat kehitetyt selviytymiseen ja ne etsivät vaaroja ympäristöstä auttaakseen meitä. Tunsin kauan häpeää tai kiukkua reaktioistani kunnes ymmärsin miksi reagoin niin kuin reagoin. Kehon käyttäminen työkaluna pelkän keskusteluterapian sijaan sai aikaan sen että saatoin lisätä kehon turvallisuutta ja paraneminen alkoi biologisesti solutasolla. Olemme usein taitavia ilmaisemaan ja ymmärtämään asioita älyllisesti, mutta kehon autonominen hermojärjestelmä ei ole käskettävissämme. Meidän on autettava aivoja lopettamaan vaarasta hälyttäminen ja siinä hengityksemme on vahvin työkalumme.

Aloitin joogaopettajakoulutuksen omaa kehittämistäni ajatellen, mutta pikkuhiljaa heräsi unelma siitä, että levittäisin edelleen sen hyödyn ja elämänparannuksen, minkä itse olen saanut joogasta. Jo keväällä vuonna 2019 perustin yritykseni Mobil Yoga Västnyland. Ajatukseni oli ja on, että haluan tavoittaa asiakkaat siellä missä he ovat. Levittää joogaa maaseudun kyliin niin että asiakkaat voivat säästää aikaa ja rahaa ajamatta pitkiä matkoja joogasaleihin.

Innostuin siitä ja olen nyt täydentänyt koulututustani joogaterapeutiksi saadakseni enemmän mahdollisuuksia työskennellä myös yksittäin erilaisia terveyshaittoja omaavien asiakkaiden kanssa.

Minulla on vahva halu auttaa sinua, joka kärsit traumasta, ahdistuksesta, unettomuudesta, erilaisista riippuvuuksista, läheisriippuvuudesta, alakuloisuudesta ja uupumuksesta. Tämä on lähellä sydäntäni koska minulla on osittain omia kokemuksia siitä ja myös koska olen koko työssäoloaikanani työskennellyt juuri tämän problematiikan kanssa.

Helmikuussa 2021 jätin vakinaisen työni päihdehuollossa ja panostin yrittäjäksi ryhtymiseen kokoaikaisesti. Opiskelin samanaikaisesti NLP:tä ja yhdessä sairaanhoitajan ja joogaterapeutin peruskoulutukseni kanssa tunsin että Mobil Yoga Västnyland sai uuden sisällön ja merkityksen. Jooga tarkoittaa yhdistymistä ja minä yhdistän terapeuttiset sairaanhoitajakeskustelut psykofyysisiin metodeihin ja kohdistettuun valmennukseen, jotta voin tehokkasti auttaa sinua ”voimaan parhaiten”.

Koronaepidemian aikana myös sana mobil sai toisen merkityksen kun työskentelin ainoastaan online. Olen jatkanut tätä tietyssä laajuudessa koska monet kokevat sen helposti lähestyttäväksi ja vaivattomaksi. Täten asiakaskuntani on myös laajentunut yli Länsi-Uudenmaan rajojen.

Miksi sinun pitää valita juuri minut terapeuttisiin keskusteluihin tai joogaopettajaksi?

Olen työskennellyt yli 20 vuoden ajan ihmisten kanssa. Vahvuuteni on kuunteleminen, nähdä sinut sellaisena kuin olet ja kohtaamaan sinut juuri siellä missä olet prosessissasi. Teen kaikkeni, jotta tunnet olevasi tervetullut, turvassa ja hyväksytty myös osallistuessasi ryhmäaktiviteettiin. Olen ohjatessani selväsanainen ja selkeä. Huomioin sinun turvallisuutesi ennen kaikkea muuta. Ponnistelen joogatunneillani antaakseni sinulle ”jotain muuta” kuin vain asanoita (asentoja) ja siksi sisällytän tunneilleni hieman joogafilosofian tai perinteisen kiinalaisen lääketieteen ajatuksia. Voit harjoitella ainoastaan saadaksesi notkean ja vahvan kehon ja/tai rauhallisemman mielen ja suuremman tietoisuuden. Valitse se mikä sinua eniten miellyttää.

Sairaanhoitaja, opiskelee psykoterapeutiksi

Peruskoulutukseltani olen psykiatrinen sairaanhoitaja, valmistuin 1998. Minulla on pitkä kokemus terapeuttisista keskusteluista sekä psykiatrian että päihdehuollon alalta. Olen tottunut työskentelemään ihmisten kanssa, jotka kärsivät erilaisista terveyshaitoista kuten ahdistuksesta, unettomuudesta, väärinkäytöstä, riippuvuudesta, alakuloisuudesta, matalasta energiasta. Ihmisten kanssa, jotka kaikki toivovat muutosta oloonsa. Minulla on Aluehallintoviraston lupa tuottaa sairaanhoito-palveluita. Syksyllä 2023 aloitin opintoni psykoterapian parissa (kognitiivinen käyttäytymisterapia). Opinnot kestävät 4v. Opintojeni puitteissa tarvitsen harjoitusasiakkaita. Otathan yhteyttä jos olet kiinnostunt niin kerron asiasta lisää.

Joogaopettaja ja joogaterapeutti

Valmistuin certifioiduksi joogaopettajaksi Villa Mandalasta keväällä 2019 Mia Jokinivan toimiessa pääopettajana. Jatkoin opintojani Villa Mandalassa ja lokakuusta 2021 lähtien voin tituleerata itseni joogaterapeutiksi (yht. 550 h).

NLP Practitioner ja master

Keväällä 2021 valmistuin certifioiduksi NLP Practioneriksi ja keväällä 2022 NLP masteriksi Jeanette Szymanskin toimiessa opettajana.

TAY-70 – Traumaan soveltuva jooga

Kevät 2024 valmistuin perusopinnoista traumaan soveltuvasta joogasta Josefin Wikströmin johdolla (Ruotsi). Olen jatkanut TAY – 130 opinnoilla kesä- syksy 2024.

Tietoisen hengittämisen ohjaaja

Tammikuusta 2021 olen certifioitu tietoisen hengittämisen ohjaaja Sorenasta Anders Olssonin toimiessa opettajana.

Mindfulnessohjaaja

Tammikuussa 2020 valmistuin certifioiduksi MBSR-opettajaksi Center of Mindfulnesissa Katarina Lundbladin toimiessa opettajana.

Perusopintoja keho-orientoituneessa psykoterapiassa

Keväällä 2017 opiskelin keho-orientoitunutta psykoterapiaa (25 op).

NADA korva-akupunktuuri

Nada korva-akupunktuurin kanssa olen työskennelyt vuodesta 2014.