Siiryy suoraan sisältöön

Jooga

Jooga auttaa sinua saamaan yhteyden omaan kehoosi. Kun liikutat kehoasi eri asennoissa voit harjoitella olemaan läsnä siinä mitä tapahtuu kehossa ja henkisellä tasolla olemaan tietoinen omista ajatus- ja reagointimalleistasi.

Vinyasa flow

VINYASA FLOW on joogamuoto, joka perustuu hathajoogaan. Tavu ”ha” tarkoittaa aurinkoa ja ”tha” tarkoittaa kuuta. Sana jooga tarkoittaa yhdistymistä. Hathajooga on siis yhdistelmä auringon ja kuun energioista. Tarkoituksena on luoda tasapaino kehon energiajärjestelmään, jotta aikaansaadaan parempi fyysinen ja psyykkinen olotila. Tee itsestäsi parempi versio. Käytetään asanoita (kehonasentoja), pranayamoja (hengitysharjoituksia), keskittymisharjoituksia ja meditaatiota.

Vinyasa flow on dynaaminen joogatunti, asanoiden vaikeusaste sekä tempo on vaihteleva. Useimmiten kurssit on rakennettu niin, ettei tarvita aikaisempaa kokemusta joogasta, vaan että voit itse valita eri asanoista sen vaikeusasteen, joka sopii sinulle.

Jooga sopii myös sinulle, joka haluat tulla voimakkaammaksi ja notkeammaksi. Mikäli harrastat joogaa säännöllisesti, tulet nopeasti huomaamaan eron! Vinyasa flow-tunnit eivät seuraa tiettyä konseptia vaan jokainen tunti on vähän erilainen. Vinyasa flow on pehmeä ja hellävarainen nivelillesi, asennon ei ole pakko näyttää tietynlaiselta, vaan sen voi sopeuttaa erityisten tarpeiden mukaan. Se on tunti, jolla voit myös fyysisesti haastaa itsesi ja tuntea energian kasvavan!

Yin jooga

YIN JOOGA on jooga, jossa sekä joogan filosofia että perinteinen kiinalainen lääketiede yhdistyvät. Tunti on rauhallinen ja miellyttävä, harjoittelet pysähtymistä ja vain olemista. Pysähdymme kauan yhteen asentoon, kahdesta minuutista alkaen. Päästämällä kontrollin, pyrkimättä mihinkään tiettyyn tavoitteeseen annat hengityksen auttaa sinua irtautumaan jännityksistä. Avaudumme qi:lle, energialle, niin että se saa virrata vapaasti. Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä ajatellaan, että jos energia ei saa virrata vapaasti, vaan pysähtyy, se johtaa ajan mittaan sairasteluun ja sairauksiin (joskus ulkoisten tekijöiden yhteydessä). Yinjooga avaa virtauksen eri meridiaaneissa (energiakanavissa) ja pyrkii siten tasapainoon.

Yinjooga-tunnin jälkeen tunnet itsesi rauhalliseksi ja rentoutuneeksi. Sinulla on ”enemmän tilaa” kehossasi. Sinulla on ollut aikaa rauhassa tutkiskella omia ajatuksiasi ja seurustella itsesi kanssa, jotta tuntisit itsesi paremmin. Ehkä saavutat shavasanan (loppurentoutuksen) aikana valveillaolon ja unen välisen tilan, jossa olet hereillä mutta niin perusteellisen rentoutunut että olet täysin välinpitämätön ulkoisille virikkeille.