Siiryy suoraan sisältöön

Miksi jooga?

Jooga auttaa sinua saamaan yhteyden omaan kehoosi. Kun liikutat kehoasi eri asennoissa voit harjoitella olemaan läsnä siinä mitä tapahtuu kehossa ja henkisellä tasolla olemaan tietoinen omista ajatus- ja reagointimalleistasi. Lisääntynyt tietoisuus itsestäsi ja siitä miten reagoit, antaa sinulle valintamahdollisuuksia elämässä yogamaton ulkopuolella. Näen joogamaton kuin harjoittelunamme oikeaa elämää varten, eli siihen mikä tapahtuu maton ulkopuolella. Siellä elämme suurimman osan elämästämme. Siellä meidän tulee voida parhaiten.

Täytyykö minun aloittaa joogaaminen

Joskus minulta kysytään ”täytyykö minun aloittaa joogaaminen”? Siihen voit vain itse vastata. Kysy mieluummin ”miten haluan voida”? Mitä sinun pitää tehdä, jotta voisit kuten haluat? Mikä johtaa sinut oikeaan suuntaan? Sopeutan harjoitukset toiveiden ja tarpeiden mukaan niin, ettei kenenkään tarvitse olla ”yogi”.

Tietyt joogatyypit kasvattavat voimaa ja notkeutta, tietyt ovat enemmän venyttäviä. Yhteistä kaikelle joogalle on, että liikuttamalla kehoasi pääset eroon jännityksistä, erilaisista tapahtumista ja tunteista jotka ovat varastoituneita kehossa. Pääset helpommin kiinni niihin käyttämällä kehoa työkaluna. Joskus keho ymmärtää asioita mihin emme älyllämme pysty.
Trauma saattaa pysyä kehossa vaikka olemme työstäneet sitä älyllisesti. Yhdistelmä kehon käyttämisestä työkaluna rinnakkain keskustelutuen kanssa on voittamaton, koska tasapainoitamme hermojärjestelmää, avaamme jännityksiä ja samanaikaisesti kerromme sanoin mitä olemme kokeneet. Meidän tulee muistaa, että aivomme ovat ohjelmoidut selviytymistä varten ja kun olemme kokeneet vaikeita asioita meidän täytyy lisätä turvallisuutta ja rentoutusta, jotta voimme vastaanottaa terapeuttisia keskusteluita parhaalla mahdollisella tavalla.

Joogaterapeuttina työskentelen kokonaisvaltaisesti terveyden parissa. Kartoitan millaiselta elämäntyylisi näyttää ja mihin tarvitset apua. Ratkaisu löytyy useimmiten liikkeen, ravinnon, palautumisen, unen ja hyvien ihmissuhteiden tasapainossa. Esim. selkäongelmissa työskentelemme joskus ainoastaan kehon vahvistamisen parissa, jotta voimme vähentää väsymistä ja särkyä. Kaikki joogaterapia räätälöidään juuri sinua varten.