Siiryy suoraan sisältöön

Muut palvelut

NADA korva-akupunktuuri

Korva-akupunktuurin kokeileminen on mahdollista joogan ja hengitysharjoitusten täydennyksenä tai erillisenä metodina. NADA viiden pisteen korva-akupunktuurissa stimuloimme korvien viittä eri aluetta, jotka vaikuttavat kokonaisvaltaisesti. NADA vaikuttaa rauhoittavasti, rentouttavasti, vähentää stressiä, selvittää ajatuksia ja mieltä. Akupunktuurista on apua unen laadun parantamiseen, vähentämään särkyä, lisäämään energiaa ja parantamaan elämänvoimaa. NADA korva-akupunktuuri auttaa myös vieroitusoireisiin ja riippuvuusongelmiin. Annan NADA korva-akupunktuuria yksittäisille henkilöille tai pienryhmille. Istunnon alussa opastan sinut meditaation läpi ja sen jälkeen saat istuessasi tai maatessasi neulojen kanssa valita täydellisen hiljaisuuden tai rauhoittavan musiikin välillä.

Istunnon kokonaisaika on 60 min ellei muuta toivota. Akupunktuuri tapahtuu toiveittesi mukaan sinun kotonasi tai minun kotonani.    

Tietoinen hengitys

Hengittäminen on itsestäänselvää. Useimmat meistä uskovat, että hengitämme oikealla tavalla. Hengitämme suunnilleen 25 000 hengenvetoa/vuorokausi. Sen tiedämme kaikki, että selviämme ainoastaan muutaman minuutin hengittämättä. Mutta vain muutama meistä on tietoinen siitä, että se MITEN hengitämme vaikuttaa jokaiseen pieneen osaan elämästämme; kehoomme, ajatuksiimme ja tunteisiimme.

Useimmille meistä on mahdollista parantaa hengitystämme. Hengitämme osittain suun kautta, mikä johtaa hapenpuutteeseen, joka johtaa nopeampaan hengittämiseen. Lisäksi pidätämme henkeämme, esim. uniapnea, mutta myös päiväsaikaan esim. tietokonetyöskentelyssä. Miksi teemme niin? Esimerkiksi raskaana olevat naiset ovat vaarassa saada huonontuneen hengityksen kun raskaus on fysiologisesti vaikuttanut hengittämiseen (sikiö vie tilaa niin ettei sisäänhengityslihas pysty liikkumaan niin kuin pitää). Lisäksi jännitykset ja tunteet vaikuttavat siihen miten hengitämme. Purista kätesi lujaa nyrkkiin ja katso mitä hengityksen kanssa tapahtuu. Miten se vaikutti näkökenttääsi? Rentouta käsi ja katso mitä nyt tapahtuu.

Monet meistä tuhlaavat  suuria summia rahaa paremman terveyden, paremman nukkumisen, painon laskemisen ja lisäenergian saamisen metsästykseen. Mutta se on fakta, että meillä on jo sisällämme avain kaikkeen tähän – nimittäin hengityksemme. Tietoinen hengitys on kokonaisymmärrystä hengitystapojemme tärkeydestä kaikista elämämme näkokulmista nähtynä.

Onko sinulla univaikeuksia? Kuorsaatko?

Onko sinulla stressiä? Käyvätkö aivosi usein ylikierroksilla?

Onko sinulla matala energia ja kestävyys?

Korkea verenpaine tai muita sydän/verisuoniongelmia?

Oletko usein pelokas, rauhaton, hermostunut?

Hengitätkö kiivaasti kun harjoittelet?

Huonontunut seksuaalinen kyky?

Ylipainoa? Makeanhimoa?

Ongelmia kipujen ja särkyjen kanssa?

Toistuvia kurkkutulehduksia/tukkoinen nenä?

Onko sinun vaikea tehdä yhteistyötä/joudut usein konflikteihin?

Jos vastasit kyllä joihinkin yllämainituista kysymyksistä saatat kokea suuria terveysvoittoja parantamalla hengitystapojasi!

Millä tavalla nämä terveysongelmat liittyvät hengitykseesi?

Uniongelmat: Koska nukumme  kolmasosan elämästämme on unenlaadullamme suuri vaikutus elämäämme. Se miten me hengitämme on ratkaisevaa hyvälle yöunelle ja kehomme kykyyn parantua, korjata ja palautua. Suun kautta hengittäminen levätessä aiheuttaa automaattisesti hyperventilointia, mikä johtaa hapenpuutteeseen.

Sydän/verisuoniongelmat: Sydän sijaitsee keuhkojen välissä ja sydämen rytmi seuraa hengitysrytmiä. Jos hengitystaajuus on korkea on myös syke usein korkea. Jännittynyt, epärytminen ja stressattu hengitys aiheuttaa jännittyneen, stressatun ja epärytmisen sydämen. On tavallista, että ihmiset, joilla on korkea verenpaine ja rytmihäiriö, ylihengittävät.

Ylipaino, matala energia: Rasva palaa ainoastaan hapen avulla. Hapenottokyky pienenee tehottoman hengityksen yhteydessä ja meidät pakotetaan käyttämään enemmän sokeria polttoaineena (meillä on pieniä sokerivarastoja kehossamme mistä johtuen se loppuu äkkiä ja silloin tunnemme sokerinhimoa). Hapen avulla otamme talteen 16 kertaa enemmän energiaa samasta määrästä ravintoa!

Astma: Ilmateitä vaivaava tauti. Periaatteessa kaikki astmaatikot hyperventiloivat (ylihengittävät). Kolme Uudessa-Seelannissa tehtyä tutkimusta osoittivat, että osanottajien parantaessa hengitys-tottumuksiaan, ilmateitä laajentavien lääkkeiden määrää pienennettiin 66-95 % ja tulehdusta estävien lääkkeiden (kortisoni) määrää 41-50%.

Stressi/Keskittyminen: Kun koemme stressiä myös hengitys stressaantuu. Paras tapa kontrolloida sisäistä stressiä on kontrolloida hengitystä. Huonontuneet hengitystottumukset johtavat hapenpuutteeseen ja aivot ovat se elin, joka kärsii eniten siitä. Se heikentää kykyämme tehdä viisaita päätöksiä, keskittyä, keskittää, kommunikoda ja tehdä yhteistyötä.

Kipu/Särky: Kun pidätämme hengitystämme tai hengitämme nopeasti vahvistamme kipua. Pinnallisessa hengityksessä rintakehän, selän, niskan ja kaulan apulihakset pakotetaan tekemään kovemmin töitä. Ne väsyvät ja jännittyvät, koska eivät ole tehty sitä varten.

Huonompaa seksiä: Sekä miehillä että naisilla nenän kautta hengittämisen ja seksuaalisen nautinnon välillä on olemassa läheinen yhteys. Typpioksidilla (NO), jota kehittyy suurissa määrin nenän sivuonteloissa, on verisuonia laajentava vaikutus kehossa. Viagran kehittäminen saattoi tapahtua NO:n ja sen verisuonia laajentavan vaikutuksen ymmärtämisen ansiosta.  

Tässä oli joitakin esimerkkejä siitä mihin voit saada apua jos parannat hengitystäsi. Sinun on mahdollista harjoittaa hengitystäsi yksittäin tai osallistua johonkin niistä ryhmistä, joita meillä on. Ota yhteyttä jos haluat lisätietoja.

Tietoinen läsnäolo

MBSR ( Mindfulnessiin pohjaava stressinlievitys) on Jon Kabat-Zinnin kehittämä metodi, joka on osoittanut omaavansa suuren vaikutuksen krooniseen särkyyn, ahdistukseen ja depressioihin. Mindfullness ei ole metodi vaan tapa olla. Mindfullness (tietoinen läsnäolo) on tietoista havainnointia, siinä hetkessä tapahtuvan arvostelemattomuutta ja hyväksyntää. Sen sijaan, että innostuu kivun tuntemuksista, rauhattomuudesta ja katastrofiajatuksista, oppii olemaan kuin osallistuvana ajatusten, tunteiden ja kehon tuntemusten tarkkailijana.
Tämä helpottuu meditaation avulla missä harjoitetaan kykyä suunnata ja säilyttää tarkkaavaisuus.

Tietoisen läsnäolon harjoittelu harjaannuttaa keskittymistä ja tarkkaavaisuutta ja tarkoituksena on, että se antaa meille suuremman mahdollisuuden vaikuttaa siihen ainoaan mihin voimme vaikuttaa – nykyhetkeen.

Ota yhteyttä jos haluat lisätietoja.